Mobilabonnementer med fri data

Nu til dags bruger vi mobilen til meget mere end blot at ringe og sende sms’er. I mange tilfælde har mobilen faktisk helt erstattet computeren og derfor er behovet for data til mobilen en kurve, som kun går opad.

Desværre er meget af det vi elsker at bruge vores mobil til, også det som bruger mest data. Er du en af dem som bruger meget data på din mobil? I så fald vil denne artikel hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du får fri data med dit mobilabonnement.

Mobilabonnementer med fri data

Oister fri tale 60 GB data

 • Medlemsskab til Oister+ rabatklub
 • Data nok til streaming og internetdeling
Fri
tale
60
data i DK
9 GB
data i EU
99 kr
i oprettelse
99 kr
pr måned
Se Tilbud
Ingen binding - 0 kr. i oprettelse...

I Danmark har det i mange år været umuligt at finde et mobilabonnement som tilbyder fri data. Der har simpelthen ikke være nogle udbydere af denne type abonnementer og teleselskaberne har levet godt af, at kunne fakturere dig for hvor mange ekstra gigabyte du nu engang har brugt – udover hvad dit abonnement inkluderede.

Det manglende udbud af abonnementer med fri data har betydet, at mange enten har været nødsaget til at spørge venner og familie efter lange WIFI-koder, eller begrænse deres faktiske behov for data på mobilen. Det betyder mindre streaming, mindre musik og hvad mobilen ellers beriger vores liv med nu til dags.

Heldigvis er der inden for det seneste år begyndt at komme seriøse bud på abonnementer med fri data i Danmark og vi vil herunder oplyse dig om de bedste og billigste løsninger, samt hvad du skal være opmærksom på, hvis du vælger et mobilabonnement med fri data.

Hvorfor er der så få danske teleselskaber som tilbyder fri data?

Svaret på dette spørgsmål er, at det ofte ikke er en særlig god forretning for teleselskaberne at tilbyde denne type af mobilabonnementer. De teleselskaber vi har i Danmark, lejer sig ind på et af de tre mobilnetvæk som pt dækker landet.

De 3 mobilnetværk vi har i Danmark er

 • TDC (Telmore, Fullrate, Yousee, Stofa Mobil m.m.)
 • 3 (3, Oister)
 • Telenor/Telia (Telia, Telenor, CBB, Call Me, Greentel, OK)

Det betyder, at dit teleselskab bliver faktureret for dit månedlige forbrug af deres mobilnetværk. Derfor kan et mobilabonnement med fri data hurtigt blive en dårlig forretning for teleselskaberne, da folk der vælger denne type abonnement ofte også bruger rigtig meget data.

Heldigvis er der dog undtagelser og nogle teleselskaber er begyndt at tilbyde fri data. Vi håber at denne trend får resten af mobilselskaberne til at følge trop.

Det skal du være opmærksom på

I tidens løb har flere teleselskaber forsøgt sig med hvad de kaldte ” fri data på mobilen”. I virkeligheden viste det sig dog, at det var en sandhed med modifikationer. For når almindelige folk snakker om fri data på mobilen, så går vi ud fra det gælder alle data via bruger via mobilen. Der var dog bare en væsentlig hage ved de gamle fri data abonnementer: Det inkluderede ikke den data du brugte ved hotspot internetdeling.

Det er en ret væsentlig faktor, som de fleste bruger fra tid til anden, hvis de f.eks. er på farten eller skal se Netflix på en anden enhed, når der ikke er WIFI tilgængeligt. En detalje, som teleselskaberne med den type abonnementer har fået meget kritik for og som nogle af selskaberne heldigvis efterfølgende har rettet ind efter. Det betyder at du nu til dags faktisk godt kan finde nogle mobilabonnementer med fri data – også ved internetdeling.

Så meget data bruger du på streaming af video

Som du sikkert nok allerede ved, så er video streaming noget af det som bruger rigtig meget data og langt mere end du bruger på at streame musik. Har du et almindeligt mobilabonnement uden fri data, får dine månedlige gigabytes hurtigt ben at gå på, hvis du har streamet Netflix eller Youtube i et par timer. Heldigvis tilpasser streamingtjenesterne ofte kvaliteten til enheden, så du ikke streamer i en unødvendig høj kvalitet.

Herunder finder du en oversigt over hvor meget data man typisk bruger på at streame video.

 • Lav kvalitet: Her snakker vi virkelig lav kvalitet, hvor billedet er meget pixeleret og lyden er dårlig. 240p eller 320p. Denne kvalitet bruger ca. 300 megabyte i timen.
 • SD kvalitet: Standard kvalitet som lige ligger niveauet under HD. Opløsningen er 480p. SD kvalitet buger ca 0.7 gigabyte i timen.
 • HD kvalitet: Mellem 720p og 2k.
  • 720p bruger ca. 0.9 GB i timen
  • 1080p bruger ca. 1.5 GB i timen
  • 2k bruger ca. 3 GB i timen
 • UHD/4k: bruger ca. 7.2 GB i timen

Kilde netflix

Så meget data bruger du på streaming af musik

Mens nogle musikstreamingtjenester tilbyder streaming i Ultra HQ, så opererer de fleste ud fra den samme kvalitetsskala, nemlig lav, normal og høj. Herunder finder du en forklaring på de forskellige kvaliteter og hvor meget data de bruger

 • Lav kvalitet: Typisk 96kps. I gennemsnit bruger musik streamet i lav kvalitet omkring 0.72 megabyte i minuttet, eller 43 megabyte i timen.
 • Normal kvalitet: Typisk 160kps. Musik streamet i normal kvalitet bruger i gennemsnit 1.20 megabyte i minuttet eller 72 megabyte i timen.
 • Høj kvalitet: Typisk 320kps. Bruger i gennemsnit 2.4 megabyte i minuttet eller 115 megabyte i timen.

Som udgangspunkt streamer de fleste musiktjeneste i kvaliteten ”normal”. Det er dog ofte muligt at sætte denne kvalitet enten op eller ned, men husk det kan have en stor effekt på dit dataforbrug.

Derfor skal du vælge et mobilabonnement med fri data

Din telefon er dit underholdningscenter – bare med en databegrænsning.

Danskernes dataforbrug har kun gået en vej de sidste mange år og det er opad. Intet tyder på, at denne trend stopper lige foreløbig og i takt med telefonerne bliver bedre. 

Et mobilabonnement med fri data er ikke det billigste abonnement du kan finde på markedet. Men spørg dig selv, om friheden af aldrig at skulle bekymre sig om man har data nok er de ekstra penge værd. Er svaret ja, vil du elske dit abonnement med fri data.

Disse teleselskaber tilbyder mobilabonnementer med fri data

Oister fri tale 60 GB data

 • Medlemsskab til Oister+ rabatklub
 • Data nok til streaming og internetdeling
Fri
tale
60
data i DK
9 GB
data i EU
99 kr
i oprettelse
99 kr
pr måned
Se Tilbud
Ingen binding - 0 kr. i oprettelse...