Sådan forlænger du levetiden på dit batteri

Sådan forlænger du levetiden på din smartphones batteri

At løbe tør for strøm er en af hverdagens små irritationsmomenter. Med et par små tricks, som vi gennemgår her, er der dog flere ting du kan gøre, for at forlænge levetiden på din mobiltelefons batteri.

Del 1: Telefonens indstillinger

Bluetooth

Bluetooth er smart til at sende små filer over en kort distance, eller til at sammenkoble enheder såsom headset med din mobil. Men bluetooth bruger MEGET strøm! Sørg derfor altid for, at bluetooth er slået fra, når du ikke bruger det.

Lysstyrken på din skærm

Højst sandsynligt har du ikke brug for nær så meget lys i skærmen, som du har nu. Som standard har langt de fleste mobiltelefoner lysstyrken sat til max, så gå ind i din telefons indstillinger og prøv at skrue lidt ned for styrken. Nogle telefoner har også en mulighed, hvor du kan indstille hvor længe baggrundslyset skal være tændt. Jo kortere du sætter dette interval, desto mere energi vil du pare.

Hold din telefon simpel og stille

Ligeledes er profil temaer, screensavere, animerede baggrunde og høje ringetoner med til at dræne dit batteri. Så slå temaer fra og skru ned for ringetonen.

GPS, 3G, 4G og WiFi

Ikke alle mobiltelefoner har alle disse funktioner, men hvis din telefon har disse funktioner tændt uden at du bruger dem, kan det spare dig rigtig meget batterilevetid. Kig under ”Fobindelser” hvor du har mulighed for at slå WiFi fra. Yderligere har mange smartphones nu til dags en funktion, hvor du kan indstille at forbindelsen til internettet kun skal være tændt, når du bruger det.

Del 2: Signalstyrke

Styrken på netværkssignalet har enorm indflydelse på dit batteris levetid. Når din telefon kæmper med at finde et signal, bruger den meget strøm. Omvendt, hvis du befinder dig i et område med god netværksdækning, bruger din telefon ikke særligt meget strøm på at etablere forbindelse til netværket. Så hvis du befinder dig i et område med dårlig dækning, sluk for netværksforbindelsen for at spare strøm. Samtidig når du laver opkald bør du sikre dig, at du som minimum har 3 ”signalbarer”, for at telefonen ikke skal bruge unødvendigt meget strøm på at skabe forbindelse.
1

2

3

4

 

Del 3: Oplad din mobiltelefon korrekt

Præcis som mobiltelefoner har udviklet sig meget igennem de sidste år, ligeledes har batterierne. De fleste mobilbatterier nu til dags er lavet af lithium og ikke længere af nikkel, som man gjorde i gamle dage. Det betyder også, at de gamle huskeregler om nikkelbatterier ikke længere er gældende.

Et lithium batteri kan oplades når der er behov for det. En fuld afladning er altså ikke nødvendig og faktisk frarådes det. I stedet bør der være ca. 30% strøm tilbage og hvor du så oplader batteriet når der er behov for det.

Overophedning er et lithium batteris værste fjende. At lade din telefon oplade over natten er ok, men længere end det vil få batteriet til at blive varmt. Ligeledes hvis du efterlader telefonen i solen, vil det have samme skadelige effekt.

Yderligere kan det anbefales at skifte dit batteri hvert andet år. Et lithium batteri holder kun til omkring 300 til 500 opladninger, så hvis du har brugt det samme batteri i mere end et par år, har du højst sandsynligt brug for et nyt batteri

Del 4: Apps der kan hjælpe dig med at spare strøm på mobilbatteriet

Nu til dags er der flere gode løsninger i Apples appstore og på google play, som kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit batteri. Disse apps integrerer en del af ovenstående eksempler og har yderligere funktioner der på forskellig vis er medhjælpende til at spare på strømmen.